Επιστολή μαθητών 3ου Γυμνασίου στον Υπουργό Υγείας σχετικά το θέμα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

“Κύριε υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τον προβληματισμό όλης της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου σχετικά με την υποβάθμιση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας γενικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης μας, ιδιαίτερα όμως στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, γεγονός που αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας.

Το πλήθος των ασθενών και των έκτακτων περιστατικών δεν εξυπηρετείται πια όπως αρμόζει σε πολίτες που πληρώνουν τους φόρους και τις κρατήσεις τους για αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη και σε κατοίκους ενός νησιού που υποδέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο και που είναι γεωγραφικά αποκομμένο από την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Σας παρακαλούμε, όπως οφείλετε ως αρμόδιος υπουργός, να ακούσετε και να συμμεριστείτε τη βαθιά ανησυχία όλων μας για το σοβαρό θέμα που αναφέρουμε και να φροντίσετε για την εξεύρεση, το ταχύτερο δυνατό, μιας λύσης που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ριζικό και μόνιμο τρόπο.

Διαφορετικά να γνωρίζετε πως θα βρεθούν σε κίνδυνο πολλές ζωές ανθρώπων, όπως του συνομήλικού μας Γιώργου Π. , βαριά τραυματισμένου μετά από τροχαίο ατύχημα, που σώθηκε χάρη στην έγκαιρη και σωτήρια παρέμβαση των γιατρών και νοσηλευτών του Βενιζελείου νοσοκομείου. Το γεγονός αυτό μάλιστα μας ευαισθητοποίησε και μας έδωσε να καταλάβουμε την τεράστια προσφορά του νοσοκομείου αυτού στην πόλη μας.

Συμπερασματικά, ως μελλοντικοί πολίτες και ψηφοφόροι σας παρακαλούμε ξανά να διασφαλίσετε άμεσα, με τους αναγκαίους πόρους και διορισμούς προσωπικού, την πλήρη και ομαλή λειτουργία του τόσο απαραίτητου για την υγεία των συμπολιτών μας Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Το 15μελές του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...