Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Β’ τάξης στο Μουσείο Καζαντζάκη

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2021 και Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από μαθητές των τμημάτων Β1,Β8 και Β6,Β7 αντίστοιχα του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου, στο Μουσείο Καζαντζάκη στην Μυρτιά Ηρακλείου. 

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και τους δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Είδαν χειρόγραφα του συγγραφέα, επιστολές, έγγραφα, προσωπικά του αντικείμενα, εκδόσεις των έργων του καθώς και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης με προσωπικό ξεναγό, ακολούθησε η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κοίτα, Σκέψου, Δημιούργησε @ ΜΝΚ».  Με προσιτό και βιωματικό τρόπο οι μαθητές γνώρισαν τις διάφορες μορφές τέχνης καθώς και την αξία των τεχνών για την ελεύθερη έκφραση των ανθρώπων. Τέλος, ανά ομάδες περιηγήθηκαν εντός και εκτός του μουσείου προς αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με συγκεκριμένα έργα τέχνης που υπάρχουν στο χώρο και είναι εμπνευσμένα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Βαβαδάκη Χαρά για την ξενάγηση στο χώρο του Μουσείο, την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος και την αγαστή συνεργασία της. 

pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png pastedGraphic_2.png

 

Η Διευθύντρια                                               Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

Περιστέρη Μελπομένη                                         Καρκανάκη Ελένη

                                                                                Τζωρμπατζάκη Μαρία

                                                                                 Τζομπανάκη Γεωργία 

                                                                                Ταμπακάκη Αικατερίνη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...