ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» ΣΤΗ ΧΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων-φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου ταξίδεψε στη Χίο με τη θεατρική παράσταση «Εφήβου Οδύσσεια», για να συμμετάσχει στην πρώτη Πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Δημιουργικής Έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά έπη και τις επιδράσεις τους στη διεθνή γραμματεία και καλλιτεχνική έκφραση.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου και στη Δασκαλόπετρα , στην ακτή του Βροντάδου, και συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς  και για τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς που έκαναν αυτό το μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του Ομήρου, προσεγγίζοντας το έργο του μέσα από πολλές και διαφορετικές οπτικές και ως «Νέοι Ομηρίδες» επικαιροποίησαν αρχές και αξίες του έργου του.

Το σενάριο  της παράστασης του σχολείου μας, εμπνευσμένο από τους μαθητές, παρουσιάζει έναν διαφορετικό νόστο του εφήβου Οδυσσέα, ενός σύγχρονου νέου, ο οποίος, για να βρει την Ιθάκη του, πρέπει να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες Σειρήνες, να αντιπαλέψει τον βίαιο Κύκλωπα, να αντιταχθεί σε κάθε ισοπεδωτική και αυταρχική δύναμη που αποτελεί τροχοπέδη στα όνειρά του.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσιροπινά Στέλλα,  υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Χίου, και του Διευθυντή του σχολείου Βροντάδου, Νικολάου Αντωνίου για την άψογη  διοργάνωση του φεστιβάλ και τη φιλόξενη διάθεση με την οποία υποδέχτηκαν όλες τις αποστολές καθώς και για την υποστήριξη που παρείχαν καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Τέλος, η περιήγηση μας στα Μαστιχοχώρια και η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο μουσείο μαστίχας αποτέλεσαν ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Η Διευθύντρια

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

Περιστέρη Μελπομένη

Μοσχοβάκη Κυριακή

Σημαιοφορίδου Κυριακή

Σηφάκη Ευαγγελία

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...