Εκπαιδευτικός όμιλος «Ταξίδι Φιλαναγνωσίας»

Κατά το διδακτικό έτος 2023-2024, στο 3ο Γυμνάσιο λειτούργησε ο όμιλος «Ταξίδι Φιλαναγνωσίας», δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα «ταξίδι»  στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας. Στον χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης, σε ένα περιβάλλον γεμάτο βιβλία, συζητούσαν για τις περιπέτειες των χαρακτήρων και αντάλλασσαν συναισθήματα και απόψεις.

Οι συναντήσεις τους ήταν σαν μικρά λογοτεχνικά σαλόνια, όπου η φαντασία έπαιρνε φωτιά και οι λέξεις έγιναν γέφυρες προς άλλους κόσμους. Οι μαθητές δεν ήταν απλοί αναγνώστες. Έγραψαν δικές τους ιστορίες, δημιούργησαν δικά τους κείμενα και ανακάλυψαν τη δύναμη των λέξεων.

Σε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, περιηγήθηκαν σε έναν καινούριο κόσμο και ήρθαν σε επαφή με τον πλούτο της γνώσης. Και όταν ήρθε η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι λέξεις έγιναν μελωδίες, ρυθμοί που χόρευαν στις ψυχές τους.

Στον Όμιλο Φιλαναγνωσίας, η λογοτεχνία δεν ήταν απλά μαθησιακό αντικείμενο. Ήταν η πύλη προς τον κόσμο των ιδεών, των συναισθημάτων και της δημιουργικότητας. Και οι μαθητές, σαν να κρατούσαν μια μαγική κλειδαριά, άνοιγαν το βιβλίο και αφήνονταν να ταξιδέψουν πέρα από τις σελίδες, προς άγνωστους ορίζοντες. Και έτσι, έμαθαν όχι μόνο για τη λογοτεχνία, αλλά και για τον εαυτό τους και τον τρόπο που συνδέονται με τον κόσμο γύρω τους.

 

 

Έγινε με το Padlet

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…