Θεατρική παράσταση για το σχολικό εκφοβισμό

Δελτίο τύπου παρακολούθησης και συμμετοχής μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης σε θεατρική παράσταση στο πλαίσιο των ομίλων της θεατρικής ομάδας και της δημιουργικής γραφής.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία θεάτρου και παραστατικών τεχνών BEHOLD και ιδιαιτέρως την σκηνοθέτη Μεντηλίδου Ρία καθώς και τους ηθοποιούς Ατσαλάκη Αλίκη και Θεοδωρίδη Θοδωρή για την παράσταση που έπαιξαν την Πέμπτη 26/1/23 στο χώρο του σχολείου μας με τίτλο “Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας” του Τάσου Αγγελόπουλου, που αφορούσε τον σχολικό εκφοβισμό.

Οι μαθητές όλων των τμημάτων της Α γυμνασίου, της θεατρικής ομάδας, της δημιουργικής γραφής και των τμημάτων ένταξης είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και γιατί όχι να παίξουν οι ίδιοι την συνέχεια του δρώμενου με μια διαφορετική εξέλιξη της ιστορίας.

Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, την ενεργή ομαδοσυνεργατική προσέγγιση στη θεατρική δημιουργία, την ενσυναίσθηση και την συμβουλευτική επί ειδικών θεμάτων που προέκυψαν οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αφορά όλους μας και πλέον ως ενεργοί πολίτες του αύριο πρέπει να δράσουμε για την εξάλειψη του.

Οι Υπεύθυνες καθηγήτριες της  θεατρικής ομάδας  και της δημιουργικής γραφής του Ομίλου                                                              

Κωνσταντάκη  Φωτεινή

Μοσχοβάκη Κυριακή

Μπίρμπα Ελισσαβετ

Παπαδάκη Βίλμα 

Τζαγκαράκη Θεοδοσία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...