Εκπαιδευτική Δράση: «STEM στο σπίτι»

Ενημέρωση Γονέων

Εκπαιδευτική Δράση: «STEM στο σπίτι».

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς, μαθητές και μαθήτριες

Σας ενημερώνουμε ότι από την επόμενη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 ξεκινάει ο 1ος κύκλος της δράσης «STEM στο σπίτι». Η δράση οργανώνεται από το 1ο και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σε συνεργασία με την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού  Έργου Φυσικών κ. Αθηνά Γκινούδη και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων. Ο 1ος κύκλος περιλαμβάνει τρεις ευχάριστες, δημιουργικές δραστηριότητες/κατασκευές που μπορούν να υλοποιηθούν στο σπίτι με απλά, καθημερινά και χαμηλού κόστους υλικά. Μέσα από τις κατασκευές αυτές οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να ερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να αγαπήσουν τις φυσικές επιστήμες και κυρίως να διασκεδάσουν περνώντας χρόνο με την οικογένεια τους και μακριά από τις  οθόνες.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν:

  • θα παίρνουν κάθε Δευτέρα ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο (email) με οδηγίες για τη δραστηριότητα
  • θα έχουν μία εβδομάδα χρόνο για να υλοποιήσουν την δραστηριότητα/κατασκευή
  • θα στέλνουν στο τέλος της εβδομάδας με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μία φωτογραφία ή βίντεο της κατασκευής τους
  • όταν στείλουν τη φωτογραφία τους θα παίρνουν μήνυμα ανατροφοδότησης με τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών που εφαρμόζονται σε κάθε κατασκευή
  • εάν το επιθυμούν, οι εργασίες τους θα μπορούν να αναρτηθούν σε διαμορφωμένο χώρο στις ιστοσελίδες των ΕΚΦΕ Ηρακλείου.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών είναι η συμπλήρωση και υποβολή από τους γονείς της παρακάτω φόρμας μέχρι και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020.

https://forms.gle/QMnGw6TBQ56Dpi5m6

 

Τα στοιχεία των μαθητών και των γονέων θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες της δράσης και σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιηθούν.

Δράση_STEM στο σπίτι

Για να ανοίξετε το έγγραφο πατήστε ΕΔΩ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...