20 Μαρτίου 2019: Αναβίωση του Πειράματος του Ερατοσθένη (updated)

Το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην αναβίωση του Ιστορικού Πειράματος του Ερατοσθένη. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε την 20η Μαρτίου 2019 (Εαρινή Ισημερία) στις 12:28 μ.μ. με τη συμμετοχή 4 τμημάτων της Γ’ τάξης (Γ2, Γ4, Γ7 και Γ8) και 5 εκπαιδευτικών (Βασιλάκη Ε., Μιζεράκη Χ., Μπριντάκης Ι., Περιστέρης Ι., Τζιομάκη Μ.).

 

 

 

 
Η Οργανωτική Επιτροπή αναφέρει σε ανακοίνωσή της…

«Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης – 2019»

Μια πειραματική σχολική δράση που έγινε θεσμός.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης από περίπου 650 σχολεία.

Πρόκειται για μια σχολική δράση, γνωστή και καθιερωμένη πλέον στη σχολική ζωή, που συνδιοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω, Θεσπρωτίας και Αργολίδας, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.), του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ).

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Τις μετρήσεις και το αποτέλεσμα των υπολογισμών του σχολείου μας, όπως και όλων των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση, μπορείτε να τις δείτε (εντοπίσετε) στον παρακάτω χάρτη:

Ίσως σας ενδιαφέρουν…