Συμμετοχή στον διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® (Κάστορας)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας, προτίθεται να συμμετάσχει στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Κάστορας – Bebras® GR” για το σχολικό έτος 2024-2025.

Ο 3ος διαγωνισμός στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στο διάστημα 04/11/2024 – 11/11/2024. H καταληκτική ημερομηνία εγγραφής  είναι η 25/10/2024, και ο στόχος είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς-συντονιστές, τον υπέροχο κόσμο της Υπολογιστικής Σκέψης μέσα από διασκεδαστικά και ελκυστικά θέματα της τεχνολογίας της πληροφορικής.

Η δοκιμασία πραγματοποιείται μέσω υπολογιστή, συνδεδεμένου στο διαδίκτυο,  σε σχολεία και επιτηρείται από εκπαιδευτικούς. Διαρκεί μόλις 35 λεπτά και στόχος είναι η ολοκλήρωση όσο περισσότερων δραστηριότητων εντός του διαθέσιμου χρόνου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και δωρεάν. 

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχει το παιδί σας, θα πρέπει να προσκομίσει στο σχολείο το υπογεγραμμένο έντυπο γονικής συναίνεσης. Το έντυπο αυτό μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε ηλεκτρονικά από ΕΔΩ ή να το προμηθευτεί το παιδί σας από την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου Κωνσταντάκη Φωτεινή.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://bebras.gr/. 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…